Vranovčania si užívajú prvý pivný festival

24.07.2015 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 24. júla (TASR) - Prvý pivný festival zavítal dnes do Vranova nad Topľou. V jeho ponuke je 50 druhov obľúbeného nápoja a pestrý kultúrny program. TASR informoval organizátor podujatia Ľubomír Tongeľ.

Prvý pivný festival vo Vranove otvorili dnes popoludní pred domom kultúry. Pivo tu ponúkajú viacerí producenti z Česka a Slovenska. V ponuke sú svetlé, tmavé, polotmavé, ale aj kvasinkové, medové či pivá s príchuťou ovocia.

"Upriamil by som pozornosť hlavne na pivá malých regionálnych pivovarov, ktoré nie sú až také známe. Vyrábajú však kvalitné nápoje, čo potvrdzujú ich úspechy v rôznych degustačných súťažiach," priblížil Tongeľ.

Väčšina pív z malých podnikov je nepasterizovaná a nefiltrovaná, mnohým preto chutia viac. Svoje zastúpenie na festivale vo Vranove majú aj producenti zlatistého moku zo Zemplína a Šariša. Patria k nim napríklad minipivovary Goliáš z Vojčíc a prešovský Mariannus.

Súčasťou trojdňového festivalu vo Vranove je aj pestrý kultúrny program. Vystúpia v ňom viacerí hudobní interpreti, ako napríklad Kristián Dufinec & Iconito, skupiny Yellow, Tublatanka revival či The Fusion. Na ľudovú nôtu zahrajú zoskupenia Dribna a Alegro.

Organizátori pripravili aj program pre deti. Zábavu sľubujú aquazorbing, kolotoče, maľovanie na tvár alebo skákacie hrady umiestnené pri vranovskom dome kultúry.
 

Vyberte región